Wereldkinderen, 50 jonge mensen die het verschil maakten

Tom Adams , illustraties:  Sarah Walsh

Geschiedenis Politiek Informatief boek

Samenvatting van het boek

Met dit kinderboek brengt schrijver Tom Adams een ode aan inspirerende jonge mensen van vroeger en nu. Laat je inspireren door de verhalen van onder meer Greta Thunberg, Pelé, Pocahontas, Mozart en Emma Watson en ontdek hoe ook jij het verschil kunt maken. Want of je nu heel creatief bent, een dappere strijder of een echte overwinnaar, ook jij kunt je steentje bijdragen voor een betere wereld.

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

Greta Thunberg


'Jullie zeggen dat jullie meer van je kinderen houden dan wie dan ook, maar toch beroven jullie ze van hun toekomst.'

9 - 13+ jaar

112 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Tom Adams

Voordat Tom Adams begon met het schrijven van kinderboeken was hij vooral een succesvol televisie producent die met zijn documentaires tal van prijzen in de wacht wist te slepen. Hij maakte onder meer programma’s over de Berlijnse Muur, de Industriële revolutie en de Zeven wereldwonderen. Veel geschiedenis dus en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit thema als een rode draad door zijn boeken loopt.

Waarom houden we van dit boek?

Tom Adams is ene heel ervaren auteur die al heel veel boeken op zijn naam heeft staan. Door de nieuwsgierigheid van zijn eigen kinderen naar de wereld en het leven raakte hij geïnspireerd om kinderboeken te gaan schrijven.