Toen het oorlog was

Annemiek de Groot Juul Lelieveld , illustraties:  Irene Goede

Geschiedenis Informatief boek Oorlog

Samenvatting van het boek

Ter ere van 75 jaar bevrijding verscheen in 2020 dit prachtige overzichtswerk over de Tweede Wereldoorlog. Het boek is geschreven voor de bovenbouw van het basisonderwijs en naast informatie over het internationale verloop van de oorlog is er vooral veel aandacht voor de situatie in Nederland. Aan de hand van indrukwekkende foto’s, overzichtelijke tijdlijnen en ontroerende herinneringen vertellen de auteurs je op begrijpelijk wijze alles over deze zware periode uit onze vaderlandse geschiedenis.

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'Waarom wilde Hitler zoveel landen veroveren?

Adolf hitler, die vanf 1933 de leider van Duitsland was, vond dat het Duitse volk het beste volk op aarde was. hij vond dan ook dat dit volk recht had op een groot, machtig land met veel inwoners. Daarom Had Hitler ruimte nodig, en voedsel en olie.'

10 - 13 jaar

192 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over de auteurs

Toen het oorlog was werd geschreven door Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal van Patsboem! educatief. Dit bureau maakt lesmateriaal, waaronder het Denkboek 4 en 5 mei voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De sfeervolle illustraties zijn gemaakt door Irene Goede.