Pierre de doolhofdetective

Hiro Kamigaki , illustraties:  Hiro Kamigaki

Prentenboek Doeboek Avontuur

Samenvatting van het boek

Dit is een heel bijzonder boek. Het prachtige werk van de Japanse illustrator Hiro Kamigaki is een feestje om te bekijken en biedt eindeloze mogelijkheden om een compleet nieuwe wereld te ontdekken. Volg Pierre door allerlei spannende doolhoven en voorkom dat het Doolhof-ei in verkeerde handen valt. Voer opdrachten uit, los raadsels op en speur onderweg naar verborgen voorwerpen. Lukt het om de missie tot een goed einde te brengen?

Boekfragment

4 - 8 jaar

32 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Hiro Kamigaki

Hiro Kamigaki groeide op met boeken van over de hele wereld. Zijn moeder kocht fantasy- en sciencefictionboeken die hem inspireerden om werelden te gaan tekenen waar hij zelf naartoe zou willen. Uiteindelijk maakte hij van tekenen zijn werk. Wie naar Hiroshima reist wordt op het vliegveld zelfs begroet door een tekening van Hiro: een kleurrijk aangezicht van de regio, groot afgebeeld op de deuren van de terminal. Met zijn eindeloze fantasie creëert Hiro prachtige werelden waar het goed toeven is.

Waarom houden we van dit boek?

Pierre de Doolhofdetective, de vreemde zaak van het luchtkasteel is geen standaard leesboek. Het heeft weinig tekst en de uitdaging zit hem in de gedetailleerde doolhoven waar de lezer zich al speurend een weg doorheen baant. De illustrator heeft enorm veel tijd en aandacht aan de prenten besteed, waardoor je uren in dit boek kunt speuren en nog steeds nieuwe dingen ontdekt. Ook voor minder fanatieke lezers is dit boek echt een feestje. De vreemde zaak van het luchtkasteel is alweer het derde deel over Pierre de Doolhofdetective. Voor wie nog meer wil speuren, valt er meer dan genoeg te doen en te ontdekken.