Palmen op de noordpool

Marc ter Horst , illustraties:  Wendy Panders

Informatief boek Klimaat Wetenschap

Samenvatting van het boek

Een boek over een van de belangrijkste thema’s van dit moment: klimaatverandering. Saai? Zeker niet! Met behulp van de vrolijke illustraties van Vlag & Wimpel-winnares Wendy Panders is dit boek een prachtig naslagwerk geworden dat je leest met een lach op je gezicht. Na het lezen van dit boek weten kinderen alles over klimaatverandering én wat je kunt doen om het tegen te gaan.

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'Jij denkt misschien dat je ouders oud zijn. Dat de piramides oud zijn. Of de dino's die je in het natuurmuseum kunt zien. Maar dat is echt niks vergeleken bij de aarde. De aarde is al meer dan 4,5 miljard jaar oud. Dat is 10 keer zo oud als de eerste trilobieten die in de oceanen zwommen. 100 keer zo oud als het Himalayagebergte. 1000 keer zo oud als Lucy, een van de eerste mensachtigen. 10 duizend keer zo oud als de eerste rotstekeningen die mensen maakten. Een miljoen keer zo oud als de Egyptische piramides. 10 miljoen keer zo oud als de Mona Lisa. En ongeveer 100 miljoen keer zo oud als jouw ouders. Dát is pas oud.

10 - 13 jaar

134 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Marc ter Horst

Als kind was Marc al een lezer en de liefde voor lezen en schrijven bleef. Twintig jaar geleden begon hij zijn eigen tekstbureau en startte met het schrijven van schoolboeken. Dat doet hij nog steeds, maar inmiddels heeft hij ook al een aantal geweldig mooie kinderboeken op zijn naam. Marc komt graag langs op school om over zijn werk te vertellen.

Waarom houden we van dit boek?

Als het boek helemaal uit hebt, weet je alles over klimaatverandering en ook wat je kunt doen om de aarde leefbaar te houden. Super interessant dus en ook nog eens zo geschreven en geïllustreerd dat het een feestje is om te lezen! Palmen op de Noordpool is uiteraard klimaatvriendelijk gedrukt in eigen land. Het boek werd bekroond met de Vlag & Wimpel van de Griffeljury 2019, de Glazen Globe 2019 voor het beste aardrijkskundige jeugdboek én was het enige kinderboek in de selectie Best Verzorgde Boeken 2018. Op de website van de auteur staat veel aanvullende informatie bij het boek. Zo vind je er bronnen voor lessen over klimaatverandering, een kant-en-klare lesbrief met de daarbij behorende kerndoelen en interessante artikelen en natuurlijk krijg je een inkijkje in Palmen op de Noordpool.