Stemmen maar!

In het afgelopen jaar zijn weer veel prachtige kinder- en jeugdboeken verschenen. Maar welk boek vonden de kinderen van Nederland nu het allermooist? Dat bepaalt de Kinderjury. Daarin beslissen alle kinderen samen wie deze prijs wint!

Afgelopen jaar won in de categorie 6 tot 9 jaar De waanzinnige boomhut met 104 verdiepingen. Bij de categorie 10 tot 12 jaar won Het leven van een loser - Vet Cool.

In principe doen alle boeken van het afgelopen jaar mee. Dus leesboeken, maar ook prentenboeken, non-fictie, poëzie en strips. Het is interessant om te zien van welke boeken de kinderen in de klas houden. Om de leerkracht en de kinderen op weg te helpen zijn er tiplijsten en lessuggesties. Organiseer bijvoorbeeld een eigen kinderjuryverkiezing in de klas of op school. De meeste stemmen gelden. Welk boek wint in welke klas? Maak er een vrolijk leesfeest van! Stuur jullie winnende boek in voor de lezersprijs van de Kinderjury. Kinderen kunnen uiteraard ook zelf stemmen via de website.

Van 3 maart tot en met 9 mei zijn de leesweken van de Kinderjury. Alle boeken die in 2020 verschenen doen mee. Er is ook een Tiplijst om kinderen te helpen kiezen. Van 10 tot en met 17 mei 2021 kan er gestemd worden. De uitreiking vindt plaats op 23 juni 2021.


De Kinderjury: www.kinderboekenweek.nl/kinderjury

Interview met Nina van het Ministerie van Oplossingen

Govrien Oldenburger

Samen met haar vrienden wil Nina een nieuw Ministerie van Oplossingen oprichten. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk. Er gelden superstrenge regels, en je krijgt er nog vijanden bij ook!.

Lezen in samenhang

Liselotte Dessauvagie

Lezen is net zo belangrijk als ademen. Want wie niet kan lezen, kan aanwijzingen of recepten niet lezen, de social media of het nieuws niet volgen en formulieren niet goed invullen. En wie niet kan lezen, mist de volle rijkdom van verbeelding en informatie in teksten..