Podcasts over kinderboeken

Tijdens het wandelen, een autorit, een klusje in huis of gewoon lekker languit op de bank. Een podcast kun je altijd en overal luisteren. Een podcast is een vooraf gemaakte audio-uitzending over allerlei soorten onderwerpen. Je kunt een podcast luisteren wanneer het jou uitkomt. Podcasts zijn er ook over kinderboeken, ken je deze al?

De Grote Vriendelijke Podcast kun je luisteren om bij te blijven van al het moois dat jeugdboeken te bieden hebben. Recensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard praten iedere maand met een kinderboekenauteur of –illustrator en bespreken de actuele stand van zaken.

De Waanzinnige Podcast is een podcast over kinderboeken, voor en door kinderen. Ze vertellen over hun lievelingsboek en lezen een stukje voor. Zo kom je over verschillende boeken wat te weten. Aangeraden door kinderen zelf. Daarna wil iedereen dat boek natuurlijk lezen!

In de podcast Leesbeesten & Luistervinken staan gesprekken tussen kinderen en kinderboekenschrijvers centraal. Kinderen interviewen de kinderboekenschrijver, zo kom je van alles te weten. Ook geven de kinderen zelf tips over boeken.

Op de website Kinderpodcast.nl vind je een verzameling van allerlei verschillende podcasts. Luisterplezier voor jezelf én voor de kinderen.

Geef een (prenten)boek cadeau!

Liselotte Dessauvagie

Aan de slag met lezen in de klas, dat is met de actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ nóg makkelijker geworden. Deze campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen op te laten groeien tussen de mooiste boeken. Hoe mooi zou het zijn als kinderen thuis een eigen verzameling boeken hebben? Om dit te bereiken worden er elk jaar een leesboek en een prentenboek uitgebracht die maar een paar euro kosten..

De wereld in boeken

Liselotte Dessauvagie

Boeken kunnen kinderen een venster op de wereld bieden, maar ook een spiegel zijn. Soms lees je over nieuwe en onbekende werelden en mensen, soms herken je je eigen problemen of vreugdes. Boeken zijn dé ideale manier om iets over jezelf en anderen te weten te komen. Door boeken te lezen, kun je je makkelijker inleven in anderen..