Podcasts over kinderboeken

Tijdens het wandelen, een autorit, een klusje in huis of gewoon lekker languit op de bank. Een podcast kun je altijd en overal luisteren. Een podcast is een vooraf gemaakte audio-uitzending over allerlei soorten onderwerpen. Je kunt een podcast luisteren wanneer het jou uitkomt. Podcasts zijn er ook over kinderboeken, ken je deze al?

De Grote Vriendelijke Podcast kun je luisteren om bij te blijven van al het moois dat jeugdboeken te bieden hebben. Recensenten Jaap Friso en Bas Maliepaard praten iedere maand met een kinderboekenauteur of –illustrator en bespreken de actuele stand van zaken.

De Waanzinnige Podcast is een podcast over kinderboeken, voor en door kinderen. Ze vertellen over hun lievelingsboek en lezen een stukje voor. Zo kom je over verschillende boeken wat te weten. Aangeraden door kinderen zelf. Daarna wil iedereen dat boek natuurlijk lezen!

In de podcast Leesbeesten & Luistervinken staan gesprekken tussen kinderen en kinderboekenschrijvers centraal. Kinderen interviewen de kinderboekenschrijver, zo kom je van alles te weten. Ook geven de kinderen zelf tips over boeken.

Op de website Kinderpodcast.nl vind je een verzameling van allerlei verschillende podcasts. Luisterplezier voor jezelf én voor de kinderen.

Interview hoofdpersoon: Keverjongen

Govrien Oldenburger

Ineens is de vader van Darkus* verdwenen. Het lijkt wel of hij in rook is opgegaan. De politie denkt dat hij is weggelopen, maar Darkus weet wel beter. Hij gaat zelf op onderzoek uit. Daarbij krijgt hij hulp van Baxter, een enorme kever! Hoe is het om bevriend te zijn met een insect? We vroegen het Darkus..

Voorleesboeken: klassiekers of nieuw?

Liselotte Dessauvagie

‘Ah toe nou juf, nog één hoofdstuk!’, roept de klas als je na een cliffhanger stopt in het voorleesboek. Een heerlijk moment, samen in het verhaal verdwijnen, meelachen of huilen met de spannende, grappige en ontroerende gebeurtenissen in het boek. Sommige kinderen halen het boek bij de bibliotheek, om alvast vooruit te lezen. Voorlezen is een gemakkelijke en hele goede manier van leesbevordering!.