Geef een (prenten)boek cadeau!

Aan de slag met lezen in de klas, dat is met de actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ nóg makkelijker geworden. Deze campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen op te laten groeien tussen de mooiste boeken. Hoe mooi zou het zijn als kinderen thuis een eigen verzameling boeken hebben? Om dit te bereiken worden er elk jaar een leesboek en een prentenboek uitgebracht die maar een paar euro kosten.

Dit jaar zijn dat De brief voor de koning van Tonke Dragt en Max en de maximonsters van Maurice Sendak. Echte tijdloze klassiekers die spannende leesavonturen bieden. Om voor te lezen, zelf te lezen, over te praten, de prenten te bekijken en dan nog eens te lezen. Reis mee met Tiuri en Piak mee door Unauwen. Zou de brief wel aankomen bij de goede koning? Of ga mee met Max naar het land van de Maximonsters, die hij allemaal de baas is.  

Natuurlijk is er lesmateriaal bij de boeken gemaakt en er zijn allerlei tips en ideeën om ervoor te zorgen dat alle kinderen zo’n boek kunnen krijgen. Veel (voor)leesplezier gewenst!   


Geef een prentenboek cadeau: www.geefeenprentenboekcadeau.nl 


 

Geef een boek cadeau: www.geefeenboekcadeau.nl 

Interview hoofdpersoon: Keverjongen

Govrien Oldenburger

Ineens is de vader van Darkus* verdwenen. Het lijkt wel of hij in rook is opgegaan. De politie denkt dat hij is weggelopen, maar Darkus weet wel beter. Hij gaat zelf op onderzoek uit. Daarbij krijgt hij hulp van Baxter, een enorme kever! Hoe is het om bevriend te zijn met een insect? We vroegen het Darkus..

In medias res

Liselotte Dessauvagie

Medias… wat? Deze Latijnse uitdrukking betekent: ‘in het midden van de zaken’. Oftewel, middenin het verhaal beginnen. Verhalen kennen een vertelvolgorde. En die volgorde kan mede bepalen hoe we een verhaal dat we lezen of luisteren ervaren..