Zo lezen wij

‘Als ik me thuis een keer verveel, pak ik mijn Guinness Book of Records’, zegt Joep uit groep 7 van de KinderCampus in Hilversum. ‘Daar staan zulke gekke dingen in! Ik wil er zelf ook wel eens in komen te staan, maar ik weet nog niet waarmee.’

Fotowedstrijd: kom met jouw groep in Lequ!

Wil jij ook met je groep in dit Lequ? Stuur dan een foto* naar lequ@thiememeulenhoff.nl. De leukste foto komt in de volgende Lequ! Bovendien win je dan een bezoek van een heuse kinderboekenschrijver aan jouw school! *Natuurlijk wel even vragen aan de juf, meester, leerkracht of coach!

Boekendozen


Bij de Koorschool in Haarlem maken de kinderen zelf boekendozen. In elke doos gaan drie materialen die te maken hebben met het verhaal. Plaatjes en briefjes met informatie die ze over het boek verzamelen, komen op de buitenkant van een schoenendoos. De schoenendoos versieren de kinderen passend bij het thema van het boek.


In het handboek voor superhelden staat pesten centraal, zegt Cleo. Ik vind het superbelangrijk dat er niet meer wordt gepest op school. Dit boek helpt om er met de klas over te praten. Het staat propvol striptekeningen die die boodschap duidelijk maken. Eigenlijk zou dit boek in alle klassen gelezen moeten worden'.

Interview hoofdpersoon: Keverjongen

Govrien Oldenburger

Ineens is de vader van Darkus* verdwenen. Het lijkt wel of hij in rook is opgegaan. De politie denkt dat hij is weggelopen, maar Darkus weet wel beter. Hij gaat zelf op onderzoek uit. Daarbij krijgt hij hulp van Baxter, een enorme kever! Hoe is het om bevriend te zijn met een insect? We vroegen het Darkus..

De wereld in boeken

Liselotte Dessauvagie

Boeken kunnen kinderen een venster op de wereld bieden, maar ook een spiegel zijn. Soms lees je over nieuwe en onbekende werelden en mensen, soms herken je je eigen problemen of vreugdes. Boeken zijn dé ideale manier om iets over jezelf en anderen te weten te komen. Door boeken te lezen, kun je je makkelijker inleven in anderen..