Boeken zoeken

En dan staat die ene leerling weer voor je neus: ‘Meester, wat zal ik nu eens lezen?’ Of die andere: ‘Juf, er is geen leuk boek om te lezen!’ Je kent ze wel, de leesfanaat die zowat de hele bibliotheek al uit heeft en de aarzelende lezer die het juiste boek nog niet gevonden heeft. Hoe kun je die twee nou het beste helpen?


Door samen passende boeken te zoeken en aan te raden natuurlijk! Alleen, hoe kun je als leerkracht nu alles weten, er is zo’n groot aanbod? Nederland kent een rijk geschakeerd jeugdboekenaanbod, van kinderboekenschrijvers uit Nederland en de mooiste vertalingen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je weg door dit mooie bos te vinden.

Naast het lezen van Lequ! kun je op de hoogte blijven door te snuffelen op de site van Jeugdbibliotheek. Daar vind je voor alle leeftijden iets geschikts en je kunt goed zoeken op thema. Iets gevonden? Je kunt meteen zien of je het in jouw plaatselijke bibliotheek kunt lenen.

Blijf je graag op de hoogte van het actuele aanbod, lees dan recensies van jeugdboeken. Er is een heel aantal recensenten die hun mening geven over wat er uitgekomen is.

Podcasts over kinderboeken

Liselotte Dessauvagie

Tijdens het wandelen, een autorit, een klusje in huis of gewoon lekker languit op de bank. Een podcast kun je altijd en overal luisteren. Een podcast is een vooraf gemaakte audio-uitzending over allerlei soorten onderwerpen. Je kunt een podcast luisteren wanneer het jou uitkomt. Podcasts zijn er ook over kinderboeken, ken je deze al?.

De Boekenkring

Liselotte Dessauvagie

Op de vraag wie iets heeft voor de komende boekenkring, schieten meerdere vingers de lucht in. Binnen een paar tellen heb je een lijstje klaar; een paar groepjes kinderen gaan iets voorbereiden tijdens zelfstandig werken en zelf ga je ook iets doen..