Boeken zoeken

En dan staat die ene leerling weer voor je neus: ‘Meester, wat zal ik nu eens lezen?’ Of die andere: ‘Juf, er is geen leuk boek om te lezen!’ Je kent ze wel, de leesfanaat die zowat de hele bibliotheek al uit heeft en de aarzelende lezer die het juiste boek nog niet gevonden heeft. Hoe kun je die twee nou het beste helpen?


Door samen passende boeken te zoeken en aan te raden natuurlijk! Alleen, hoe kun je als leerkracht nu alles weten, er is zo’n groot aanbod? Nederland kent een rijk geschakeerd jeugdboekenaanbod, van kinderboekenschrijvers uit Nederland en de mooiste vertalingen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je weg door dit mooie bos te vinden.

Naast het lezen van Lequ! kun je op de hoogte blijven door te snuffelen op de site van Jeugdbibliotheek. Daar vind je voor alle leeftijden iets geschikts en je kunt goed zoeken op thema. Iets gevonden? Je kunt meteen zien of je het in jouw plaatselijke bibliotheek kunt lenen.

Blijf je graag op de hoogte van het actuele aanbod, lees dan recensies van jeugdboeken. Er is een heel aantal recensenten die hun mening geven over wat er uitgekomen is.

Ouderwets lekker

Lequ Mascotte

Verras de kinderen bij het vrij lezen eens met een bak lekkere popcorn. Gewoon uit een pannetje. Daarmee maak je ouderwets lekkere popcorn. En het maken, is ook een feestje..

Uitgelicht in lequ 2

Lequ Mascotte

Ook in de tweede edie van Lequ weer een prachtige selectie met heerlijke boeken..