Keverjongen

M.G. Leonard , illustraties:  Julia Sarda

Vriendschap Avontuur Mysterie

Samenvatting van het boek

De vader van Darkus verdwijnt van de een op de andere dag zomaar in het niets, uit een afgesloten kamer, zonder ramen en met maar één deur die aan de binnenkant op slot zat! De politie maakt er niet veel werk van om uit te zoeken hoe dat kan. Ze menen dat Darkus’ vader met opzet zelf verdwenen is. Darkus weet zeker dat dat niet waar kan zijn. Samen met zijn excentrieke oom en twee vrienden, gaat hij op onderzoek uit. Daarbij krijgen ze hulp uit wel heel onverwachte hoek: van hoogst intelligente kevers.

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'De kever zag er levensgevaarlijk uit – als een ninja. Uit de kop stak een woeste hoorn, scherp als de klauw van een tijger, en erachter op het borststuk zaten nog twee kleinere hoorns. (…) Het beest vloog recht op hem af, streek neer op zijn knie en hield zich met zijn klauwtjes aan zijn broek vast.'

9 - 11 jaar

320 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over M.G. Leonard

Schrijfster Maya woont met haar man en twee zoons in het Engelse Brighton. Ze is voorzitter van Buglife, een stichting die zich inzet voor het behoud van insectensoorten overal ter wereld. Voordat ze besloot te gaan schrijven had ze haar eigen platenlabel, volgde ze acteerlessen en werkte ze als producer in de theaterwereld. Net als de insecten in haar verhalen is ze dus een echte alleskunner en een bezige bij.

Waarom houden we van dit boek?

Keverjongen is niet alleen een spannend boek, het is ook grappig én het zit vol bijzondere kruipende en krioelende kevers. Als je eenmaal in dit boek begonnen bent, zul je het niet makkelijk meer wegleggen.