Het ministerie van oplossingen

Sanne Rooseboom , illustraties:  Mark Janssen

Familie Vriendschap Geïllustreerd leesboek

Samenvatting van het boek

“Eeuwenlang loste het Nederlandse Ministerie van Oplossingen problemen op. In het diepste geheim.” Met het eerste deel in deze grappige serie van auteur Sanne Rooseboom maak je kennis met Ruben, Nina en Alfa die dankzij een mysterieuze brief terecht komen in de spannendste en gekste avonturen.

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'Nina had nog nooit eerder iets gestolen, zeker niet van haar vader. Maar nu moest het. Zijn tas stond naast de bank, open. Ze kon een randje van de brief zien. De tv stond aan, vanuit haar ooghoek zag ze hoe een presentatrice van het journaal voor een jury ronddanste in een roze jurk, maar Nina lette er niet op. Ze wiebelde met haar tenen in haar iets te grote, rode laarzen en staarde naar de tas. Ze wist dat ze die brief moest lezen. Maar wie steelt er nou van haar eigen vader?'


Met haar ogen dicht dacht Nina aan Ruben. Een klein mager jongetje met een bril ergens in dezelfde stad. Dat was toch zielig, dacht ze, hij was nog maar negen. Hij had zijn probleem helemaal opgeschreven en opgestuurd maar het Ministerie van Oplossingen bestond niet, dus niemand ging hem helpen! Helemaal niemand. En toen, net voordat ze in slaap viel, dacht Nina: natuurlijk wel. Ik ga hem helpen.

10 - 12 jaar

176 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over ssanne Rooseboom

Als klein meisje wist Sanne al dat ze schrijfster wilde worden. Ze bedacht verhaaltjes die ze voorlas aan haar zusjes en broertje. Later schreef ze voor de schoolkrant en de universiteitskrant. Ze debuteerde met Jippie! en daarna volgde al snel Het Ministerie van Oplossingen.