Het geheim van het klavertjesplein

Michael Reefs , illustraties:  Lukesure

Vriendschap Jeugdliteratuur Avontuur

Samenvatting van het boek

Sophie, Doortje, Jerry en Rick wonen aan het Klavertjesplein. Dat is een plein in de vorm van een klavertje. Midden op het plein staat een grote toren waarin het kwaad opgesloten zit. Tenminste, dat zeggen de verhalen. De kinderen geloven er niks van en gaan op onderzoek uit. Wat hebben de ouderen ermee te maken? Waarom moet iedereen binnen blijven met de ramen, deuren en gordijnen dicht als de klokken luiden?

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'Bij ons in de klas heeft bijna iedereen een bijnaam. Ik dacht eerst dat ik er geen had omdat ik zo onbelangrijk was. Maar helaas, gisteren liep ik door de gang en toet hoorde ik twee meisjes uit mijn klas fluisteren: 'Moet je eens kijken wat miss Piggy vandaag nou weer aanheeft!'

10 - 13+ jaar

303 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Michael Reefs

Michael Reefs hield als kind niet van lezen. Hij speelde graag games. Een van de verhalen uit zo'n game vond hij zo mooi, dat hij het opschreef zodat hij het spel niet steeds hoefde te spelen. Sindsdien schrijft Michael verhalen. Zijn boeken krijgen niet-lezers aan het lezen. Michael heeft inmiddels 13 boeken op zijn naam staan, die hij zelf op de markt bracht met zijn eigen uitgeverij Stormsteen. Daarnaast schrijft hij ook boeken voor andere uitgeverijen en is hij te boeken voor (virtuele) klassenbezoeken en gastlessen. Hij schept graag zijn eigen werelden, maar wel met een link naar deze tijd. Bij zijn serie over De Biebbende ontwikkelde hij een app waarin de hoofdpersonen van de boeken centraal staan en die de serie een hele nieuwe dimensie geeft.

‘Ze hadden hier nooit aan moeten beginnen. Maar het is te laat om terug te draaien en de enige oplossing ligt in het huis hoog in de bergen. Op de plek waar alles vijftig jaar geleden begon.’

Waarom houden we van dit boek?

Het geheim van het Klavertjesplein is een spannend boek dat kinderen aan het lezen krijgt. Als lezer wordt je meegesleurd in het avontuur dat de kinderen beleven. Naast spanning en avontuur is het ook een boek met een diepere betekenis: kwade woorden kunnen jarenlang een negatief effect hebben.