Handboek voor superhelden

Elias Vahlund Agnes Vahlund , illustraties:  Agnes Vahlund

Graphic novel Helden Jeugdliteratuur

Samenvatting van het boek

Lisa zit op een nieuwe school. Dat valt haar niet mee. In haar klas zitten een paar nare pestkoppen. Op een dag ziet ze een bijzonder boek in de bibliotheek ‘Handboek voor Superhelden’ heet het. ‘Dit boek verandert levens. Voor jou als lezer, en voor de mensen in je omgeving…‘ leest Lisa op de eerste bladzijde en dat blijkt te kloppen! Met behulp van het boek van het boek verandert Lisa in een ware superheld met de naam ‘het rode masker’.

Boekfragment

'Plotseling zag Lisa dat één van de boeken op de plank bijna licht gaf. "Handboek voor Superhelden" stond er op de rug. Ze kreeg het gevoel of het boek tegen haar praatte, haar vroeg het uit de kast te pakken en te gaan lezen ...'

4 - 8 jaar

96 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Elias Vahlund

Behalve auteur van deze serie is Elias Vahlund ook regisseur, scenarioschrijver, acteur, docent en zelfs stuntman! Niet zo vreemd dat hij besloot verhalen te gaan schrijven over een superheld. Als je het hem zelf vraagt, weet hij nog niet wat hij wil worden als hij later groot is. In de tussentijd houdt hij zich bezig met alles wat hij leuk vindt.

Waarom houden we van dit boek?

In dit fijne stripverhaal zijn de dingen net even anders dan in veel andere verhalen: een meisje dat gepest en uitgelachen wordt, blijkt zomaar ineens een superheld te kunnen worden! Hoofdpersoon Lisa wordt beschreven als de moderne Pippi Langkous. Overdag is ze een gewoon meisje dat zich vaak alleen voelt en onzeker is, maar ’s avonds in het donker komen haar superkrachten naar boven en kan ze de hele wereld aan. Een mooi verhaal over zelfvertrouwen, waar kinderen zich zeker in zullen herkennen. Handboek voor Superhelden – Deel 1 Het handboek is de spannende start van een reeks boeken waarin Lisa de ene na de andere spannende missie vervult. Ze transformeert van een onzeker meisje in een ware superheld. Voor veel kinderen een absolute droom en Lisa laat zien dat dromen er zijn om na te jagen.