Geheim agent Opa

Manon Sikkel , illustraties:  Katrien Holland

Familie Avontuur Jeugdliteratuur

Samenvatting van het boek

In dit derde deel in de grappige, maar ook spannende reeks Geheim agent oma krijgt de oma van Max competitie van niemand minder dan: geheim agent opa! In het Groningse Siddeburen is een bende criminelen actief die konijnen steelt. Op zich geen zaak voor een geheim agent natuurlijk, ware het niet dat de konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Absoluut een missie voor geheim agent oma en Max. Maar door de schuld van geheim agent opa loopt de missie heel anders dan verwacht…

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'Faisel heeft een heleboel kleinkinderen. Hij is

overal goed in, behalve in het onthouden van hun

namen. En dus noemt hij ze allemaal Dinges. En als

een van zijn kleinkinderen daarover klaagt, zegt hij:

‘Dinges is een prima naam. Niks mis mee.’

7 - 9 jaar

136 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Manon Sikkel

Manon Sikkel is schrijfster en psycholoog. Ze schrijft boeken over dingen die kinderen leuk vinden en dat blijkt ook uit de vele prijzen die zij de afgelopen jaren met haar boeken gewonnen heeft. Zo won ze maar liefst drie jaar achter elkaar de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en ontving ze de Pluim van de Senaat. Haar boeken worden vaak voor de Kinderjury getipt en door heel veel kinderen met enorm veel plezier gelezen.

Waarom houden we van dit boek?

Schrijfster Manon Sikkel is de Kinderboekenambassadeur van 2020. Zij weet alles over kinderboeken en wat kinderen leuk vinden om te lezen. Ze schreef tal van prachtige kinderboeken, waaronder dus ook al twee eerdere delen over geheim agent oma. Geheim agent opa is geïllustreerd door Katrien Holland. Haar losse, vrolijke en kleurrijke stijl van tekenen past perfect bij de verhalen van Manon en geeft het boek een extra komisch tintje.