De Gorgels (deel 1)

Jochem Myjer , illustraties:  Rick de Haas

Humor Vriendschap Spannend

Samenvatting van het boek

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen… Een heerlijk mysterieus begin van een magisch avontuur voor jonge lezers.

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij erover vertelt op school lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij heeft gezien...'

5 - 8 jaar

136 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Jochem Myer

Jochem Myer is een van de bekendste komieken van ons land. Voordat hij hier definitief voor koos studeerde Jochem, die als kind al met een verrekijker rondliep om naar vogels te turen, biologie.

Waarom houden we van dit boek?

De Gorgels won in 2016 de Lezersprijs van de Nederlandse kinderjury. Zijn de kinderen in de klas ook enthousiast over het boek? Op de website van de Gorgels vinden ze een Gorgels spreekbeurt en een toffe kleurplaat.