321 superslimme dingen die je moet weten over dieren

Mathilda Masters , illustraties:  Louize Perdieus

Dieren Wetenschap Informatief boek

Samenvatting van het boek

In dit prachtig geïllustreerde boek vind je tal van grappige en interessante weetjes over de meest bijzondere dieren. Wist je bijvoorbeeld dat sommige soorten piranha’s vegetarisch zijn? Of dat polkadotboomkikkers oplichten in het donker? Laat je verrassen door deze prachtige encyclopedie en ontdek een verborgen wereld vol intrigerende wezens.

Alvast een audio fragment luisteren?

Boekfragment

'In de jaren zestig probeerde een wetenschapper een jonge chimpansee samen met zijn zoontje op te voeden. In het begin leerde de chimp sneller dan het jongetje, maar met het praten wilde het niet lukken. Dat is niet zo vreemd. Het spraakapparaat van chimpansees ziet er heel anders uit dan dat van de mens. Een oe-oe-oe of a-a-a lukt nog net, maar meer klanken kunnen ze niet produceren.'

4 - 12 jaar

232 bladzijden

Ontdek gerelateerde boeken

Over Mathilda Masters

De Belgische schrijfster Mathilda Masters is ontdekkingsreiziger. Wanneer ze niet ‘ontdekkingsreist’ schrijft ze over haar avonturen. En als die niet spannend genoeg zijn, verzint ze er gewoon wat bij. Ze woont samen met haar man en twee zonen en poes Bibi. Als kind stuurde ze al eens een verhaal met de titel De dief in de kast naar een tijdschrift en won er een spelletje mee. Uiteindelijk maakte Mathilda van schrijven haar werk.

Waarom houden we van dit boek?

321 superslimme dingen die je moet weten over dieren is een lekker dik boek met een duidelijke hoofdstukindeling. De illustraties van Louize Perdieus zijn mooi en natuurgetrouw, maar hebben toch een komische noot, waardoor het boek een vrolijke uitstraling heeft. Je blijft erin bladeren, lezen en ontdekken. Het boek is een paperback, wat wil zeggen dat het een zachte kaft heeft, maar toch oogt het heel luxe. Het is een boek om een mooi plaatsje te geven in de klas of in je boekenkast zodat je er op ieder moment van kunt genieten.